It’s official! Ik heb – inmiddels een paar weken geleden – de opdracht gekregen van uitgeverij Mo’Media https://momedia.nl om een nieuwe reisgids te gaan maken met 52 wandelingen door Nederland. En uiteraard ben ik daar enorm blij mee. Het boek met als titel ’52 zondagen wandelen & lunchen’ komt eind september al in de winkels te liggen. Dat betekent natuurlijk dat ik hard aan de slag moest gaan om alle 52 steden te gaan bezoeken, nieuwe wandelingen uit te stippelen en leuke adressen te vinden en last but not least waar je lekker kunt lunchen, geen sinecure in deze Corona tijd. Om alvast een voorproefje te geven van de steden en dorpen die ik heb bezocht, geef ik je een inkijkje in de foto’s die ik zelf maakte. Fotograaf Vincent van de Hoogen, die na mijn bezoekjes op stap gaat, maakt er gelukkig prachtige en professionele foto’s van!

En omdat de deadline nu wel heel dichtbij kwam, ging ik 14 dagen naar Noordoost Nederland en ‘deed’ 5 provincies achter elkaar. Het waren weer heel veel voetstappen die ik er achter heb gelaten, maar het was zo de moeite waard!

Bijkomen en verwend worden in een heerlijk B&B in Gorssel ’t Hekkert http://www.thekkert.com/

Als een na laatste provincie was Flevoland aan de beurt. Ik bezocht hier Urk en Schokland – nr 47 en 48 in de rij van 52 steden en dorpen – en ik was erg benieuwd hoeveel er tijdens mijn 15 jaar afwezigheid was veranderd. Het maakte de wandelingen extra verrassend. Er is nu nog maar één provincie over, en dat is Limburg, waar ik 4 steden/dorpen ga bekijken. Ik heb er zin in……

Kasteel Eijsden

Een lang weekend in Limburg voor de laatste loodjes van de reisgids 52 zondagen wandelen & lunchen was een waar feest. Voor nummer 49 ging ik naar Eijsden en had er een exclusief interview bij het Ursulinenconvent, een geweldig museum waar je een eindeloos kunt rondlopen door een oud klooster (https://www.ursulinenconvent.com). Daarna ging ik aan de wandel naar de oevers van de Maas en dronk er koffie bij Aon’t Bat (aontbat.nl). Ze noemen zich eetcafé maar ik vind de naam Brasserie beter bij dit prachtige restaurant passen. Aan de overkant van het water wappert de Belgische vlag, helaas voer het pontje nu nog niet i.v.m. Corona. Kasteel Eijsden is een plaatje om te zien, het park is van zonsopgang tot zonsondergang geopend.

Voor nummer 50 ging ik naar het witte stadje Thorn. De zon ging hier schijnen en dan moet je echt een zonnebril opzetten voor de weerkaatsing van al die witte huizen. Ik vond hier ook een paar erg aardige winkels, altijd leuk die onverwachte meevallers.

Voor wandeling nummer 51 was Steyl aan de beurt. In Steyl regende het bijna de hele dag, maar met een paraplu kom je overal droog over. De meeste indruk maakten die prachtige kloostertuinen op mij, ga hier vooral naar toe wanneer de zon schijnt, je wilt hier nooit meer weg. En ik was erg blij dat het museum die dag voor het eerst open ging, zo mocht ik toch nog even binnen kijken.

En dan eindelijk de laatste dag: het boek is uit. Maastricht als nummer 52, en wat was het er weer fantastisch. Ik wandelde van modern naar klassiek, een mooie combinatie, van Ceramique naar het O.L.V. Plein op een zondagmorgen, ik heb genoten Maastricht!

En natuurlijk hoort shoppen er ook een beetje bij wanneer je naar Maastricht gaat. In de Stokstraat vind je de allermooiste boutiques.

Nu nog even geduld hebben, het boek ligt eind september 2020 in de winkel.

1 thought on “It’s official: 52 zondagen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.