Waar haal je koffie wanneer je door Nederland reist en alles is nog dicht? Precies, bij een benzinepomp!!!

Nu alle verhalen van mijn 52 wandelingen voor de reisgids bij de vormgever liggen, kan ik weer rustig ademhalen en terugkijken op een zeer geslaagde maar razend drukke tijd. Ik moet er niet aan denken hoeveel kilometers ik wel niet gelopen en gereden heb, maar wat was het toch fijn om na al die kilometers ‘thuis’ te komen in een Bed & Breakfast of hotel.

In Zeeland kon ik ondanks strenge maatregelen toch logeren bij Le Papillon in Oost Souburg (bbpapillon.nl). Ik was er de enige gast en had een heerlijke kamer met terras aan de binnentuin.

In Friesland ging ik naar B&B de Tuinkamer in Harlingen (www.bnb-detuinkamer.nl). Ik had hier zelfs een hele tuin voor mij alleen. Het heerlijke ontbijt met veel fruit werd ’s morgens klaar gezet op de gang. Het avondeten kocht ik net als in Oost Souburg bij Albert Heyn en bestond uit een koude salade en een of ander toetje.

In Groningen logeerde ik bij Landgoed Ekenstein in Appingedam (ekenstein.com). Hier was de situatie iets relaxter en was er ’s morgens een ontbijtbuffet en ’s avonds een diner, weliswaar met anderhalve meter afstand geserveerd, maar wat was het heerlijk om iets warms te krijgen ’s avonds.

Daarna ging ik naar Drenthe en overnachtte er bij Landhotel Diever landhoteldiever.nl. Hier waren strenge voorzorgsmaatregelen, met talloze ontsmettingspompjes, looproutes en schotten tussen de tafels. Een avond at ik er zelfs door ruimtegebrek op de gang.

Tijdens de planning was ik gewoon vergeten om in Overijssel een hotel te boeken, maar gelukkig kon ik in Gelderland nog een nacht bijboeken bij B&B ’t Hekkert thekkert.com. Ik had hier zelfs een heel huis met een terras tot mijn beschikking, en bij aankomst stond er thee met zelfgebakken cake voor me klaar.

En last but not least was ik bij Buitenplaats Vaeshartelt even buiten Maastricht, vaeshartelt.nl. Van hieruit heb ik de laatste vier plaatsen in Limburg bezocht. Ook hier kreeg ik weer extra schone handen van al die ontsmettingspompjes, het ontbijt ging naar een strak schema en het diner werd in twee shifts geserveerd. Maar ik heb genoten van alle luxe én van de bitterballen die ik op de laatste avond vóór het diner gegeten heb.

Dank jullie wel nogmaals lieve gastvrouwen in Oost Souburg, Harlingen en Gorssel, en dank lieve mensen bij Ekenstein en Vaeshartelt! Jullie hebben me enorm verwend. Het was een tijd om nooit te vergeten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.