Wat een heerlijke fijne opdracht was dat toch. Net klaar met alle wandelingen door Nederland voor mijn eigen 52 zondagen reisgids, mocht ik voor uitgeverij Fjord vijf hotels bezoeken in het hoge noorden, twee op Ameland, twee op Schiermonnikoog en een in Paesens-Moddergat.

Dit keer lag de nadruk op het water, het boek heet immers “Weekenden aan het water”. Ik hoefde nu geen musea of idyllische straten te beschrijven, nee, puur water en alles wat daar mee te maken heeft en logeren in fijne hotels.

Op mijn huurfiets ging ik met flink wat tegenwind via Ballum op weg naar de vuurtoren in Hollum op het uiterste westelijke puntje van Ameland.

En daar is-ie dan, zo’n rood-witte vuurtoren uit een plaatjesboek, en heel wat keren afgebeeld op serviezen, tassen, servetten, noem maar op. De mooiste beachclub op het eiland is wel The Sunset even voorbij de vuurtoren.

En wat had ik toch graag een tochtje gemaakt met de Robbenboot of met de rondvaartboot, maar ik moest alweer door, terug naar het vasteland.

Op dinsdag gesloten: helaas, de volgende keer beter Yke-Muoi kofje en teedrinkerij in Moddergat

Vanuit Holwerd was het nog een half uur rijden naar Paesens-Moddergat in Noord Friesland, dat ooit op de lijst van mooiste dorpen van Nederland heeft gestaan.

Wanneer je de trap afloopt zie je museum ’t Fiskerhúske. Ik mocht er even binnenlopen en foto’s maken in de huisjes. Deze truien worden door bewoonsters van Moddergat met de hand gebreid van waddenwol.

En hier eindigt het verhaal over Paesens-Moddergat. Het onderwerp is uiteraard wadlopen. Deze schoenen wachten op hun eigenaren die op dit moment het wad op zijn.

Het hele verhaal – inclusief de beschrijving van de hotels op Ameland, Schiermonnikoog en het hotel in Paesens – lees je in het boek Weekenden aan het Water van uitgeverij Fjord dat eind september in de winkel te koop is. Hierin vind je ca 45 logeeradressen in Nederland en België, beschreven door reisjournalisten.

2 thoughts on “Weekenden aan het water voor Uitgeverij Fjord

    1. Leuk he? Ik moet het eigenlijk onder journalistiek rangschikken en niet onder 52 zondagen, maar dat krijg ik niet gedaan. Nou ja, had het eerst onder opdrachten gezet maar dat klopt natuurlijk ook niet. Komt nog wel een keertje. kusssss

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.