Donderdag 24 september 2020 had ik een interview met een journaliste van de Telegraaf bij Brasserie Paardenburg in Ouderkerk aan de Amstel. Het begon al goed met een cappuccino met een glaasje koffielikeur met een dot slagroom er bovenop.

Daarna gingen we met het boek in de hand aan de wandel; we begonnen bij het veerpontje aan deze kant van de rivier, maar dat vaart echt alleen maar op zondag. Maar daarom niet getreurd, via de moderne brug kom je ook in het oude centrum. De journaliste was diep onder de indruk van alle mooie villa’s aan het water, de oude kerk en de mooiste pastorie in Nederland.

Daarna begonnen we nog even een praatje bij Bakker Out (www.bakkerout.nl) waar we ieder twee overheerlijke speculaasjes kregen. Het museum was helaas nog niet open, maar de journaliste was zo verrukt van dit prachtige dorp dat ze mij verzekerde snel terug te gaan om alles nog eens in alle rust te bekijken. De wandeling in het boek begint overigens bij de Amstelkerk, wij hebben het om praktische redenen andersom gedaan.

Ik ging na afloop nog even terug naar brasserie Paardenburg en bestelde er een croque monsieur, die smaakte zoals het er uit ziet, heerlijk!

Het hele interview met foto’s uit het boek komt in de Telegraaf van zaterdag 3 oktober 2020.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.