Nu de eerste update van de reisgids 52 zondagen wandelen & lunchen nauwelijks twee weken in de winkels ligt, kan ik het toch niet laten om ideeën op te doen en op zoek te gaan naar mooie dorpen of steden voor een tweede uitgave. Onder het motto van “je weet maar nooit” ging ik naar Maassluis. En hoe mooi het daar is, laat ik je hieronder zien.

Ik begon met een cappuccino met appeltaart bij grand café ’t Hoofd (www.grandcafethoofd.nl). Dit voormalige veerhuis heeft een prachtige ligging aan de Nieuwe Waterweg en is een mooi uitgangspunt voor een wandeling door historisch Maassluis.

Het mooiste plekje is wel de museumhaven met het Nationaal Sleepvaartmuseum (www.nationaalsleepvaartmuseum.nl). Je hebt hier een prachtig uitzicht over het water met erachter de Groote Kerk.

Hierna komt een rondje door oud Maassluis over de Markt met een paar fijne brasserieën en het eindigt met een uitgebreide lunch in de serre van restaurant Hven van hotel Maassluis (https://hotelmaassluis.nl). Een mooier plekje kan je je hier niet wensen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.