Nu de eerste update van de reisgids 52 zondagen wandelen & lunchen sinds eind september 2012 in de winkels ligt – en inmiddels al aan een derde druk begonnen is – wordt het hoog tijd om aan een volgende serie te gaan denken. Deze nieuwe reisgids moet volgend voorjaar in de winkel komen te liggen, dus dat betekent dat ik vanaf nu 8 steden of dorpen per maand ga bekijken.

Geertruidenberg vestingstad

Vorig weekend scheen de zon en ben ik meteen maar begonnen. Als eerste was Geertruidenberg aan de beurt, een prachtig vestingstadje in Noord Brabant. Je kunt wel zien dat dit stadje al eeuwenoud is, de Markt heeft een aaneenschakeling van monumentale huizen met oude gevels, zoals www.museumderoos.nl. Ik ontdekte weer nieuwe lunchadressen, waaronder een gewelvenkelder met een lange eettafel voor 22 personen, waar de eigenares op zondag haar gasten ontvangt met koffie en thee met zelfgebakken taart. Wanneer de zon schijnt, is er ook een klein terras met uitzicht op de Markt en de 15e-eeuwse Sint-Gertrudiskerk.

Woerden kaasstad

Hetzelfde zonnige weekend ging ik naar Woerden in de provincie Utrecht; deze stad is al van oudsher bekend om zijn kaas. Ik maakte een wandeling door het oude centrum met het stadsmuseum www.stadsmuseumwoerden.nl in een pand uit 1501, langs molen De Windhond www.molendewindhond.nl, naar het kasteel van Woerden. En ondanks Corona mocht ik gelukkig even binnenkijken in het prachtige kasteelrestaurant www.grandkasteelwoerden.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.