Hellevoetsluis is wel een prachtig voorbeeld van een Hollandse vestingstad. In 2021 was het 400 jaar geleden dat de haven werd gebouwd en deze groeide uit tot de belangrijkste oorlogshaven van Holland. Piet Hein bracht in 1629 de veroverde Zilvervloot vanuit Hellevoetsluis naar Amsterdam. De wandeling door deze marinestad neemt je mee in zijn nautische verleden.

Langs de Koningskade staan twee musea, het Stadsmuseum en het Brandweermuseum. Verderop liggen drie schepen die ook de moeite waard van een bezichtiging zijn.

De wandeling gaat verder langs een het enorme complex van het Jan Blanken droogdok uit 1806 met een bezoekerscentrum. En aan de andere kant van de binnenhaven wandel je naar de molen met daarachter het Fort Haerlem met een voormalige bomvrije kazerne uit 1880.

Tot slot neem je nog even een kijkje bij de vuurtoren met uitzicht over het Haringvliet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.