Arboretum Trompenburg

Een van de mooiste plekjes in Rotterdam vind ik toch wel Kralingen. Het staat van oudsher bekend als het chique dorp met romantische villa’s en hoge herenhuizen. De wandeling begint bij het Arboretum Trompenburg, een paradijs voor tuinliefhebbers. De 8 hectare grote tuin is aangelegd in Engelse landschapsstijl.

Hierna gaat de wandeling door het mooie Kralingen met monumentale huizen, zoals deze dubbelvilla Tristan en Isolde, genoemd naar de opera van de componist Wagner.

Kralingse Plas

En even verder is het Kralingse Bos, aangelegd rond 1925 aan de Kralingse Plas. Deze wandeling is redelijk lang, maar je komt onderweg veel cafés en restaurants tegen, zodat je niet hoeft te verhongeren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.