Niet altijd zit het mee om in een onbekende stad een goed lunchadres te vinden. Maar in Lier was het meteen raak. Vanaf het parkeerterrein liep ik binnen een minuut naar deze prachtige brasserie Bar Muza, waar elke zondagmorgen een ontbijtbuffet wordt geserveerd.

Aan de Grote Markt staat dit imposante 15e-eeuwse rococo stadhuis, ernaast is het gotisch Belfort uit 1369.

Dwars door Lier loopt het riviertje de Nete. Een leuk uitje is een tocht met een Bootje van Lier, een open palingschuit met aan het stuur een van de Koninklijke Moedige Bootvissers. De start is vlakbij het Begijnhof. www.bootjevareninlier.be

Nog meer tips en foto’s vind je in deel II van mijn reisgids 52 zondagen wandelen & lunchen. Deze ligt in het voorjaar 2022 in de boekhandel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.