Adolphe Sax, de uitvinder van de saxofoon, werd op 6 november 1814 in Dinant geboren; hij wordt geëerd met een eigen museum in zijn geboortehuis.

Tijdens de wandeling kom je talloze kunstzinnige saxofoons in de stad tegen..

Het stadhuis van Dinant, een imposant gebouw van baksteen en kalksteen, werd door een brand in de Eerste Wereldoorlog verwoest, maar in 1925 herbouwd in neoklassieke stijl.

Vanaf de vele terrassen aan de kade kijk je uit over de Maas. Een tochtje met een rondvaartboot hoort natuurlijk ook bij een bezoek aan Dinant.

Mijn laatste avond in Dinant eindigde met een wolkbreuk en hevig onweer. De volgende ochtend had ik geen bereik op mijn I-phone en mijn ouderwetse Tom-Tom weigerde ook te zeggen hoe ik richting Nederland moest komen. Ik ben maar op de bonnefooi gaan rijden en halverwege kwam ik de borden “Brussel” tegen. Na anderhalf uur rijden had ik weer bereik en zo kon ik toch nog de geplande wandeling in Lier maken. Soms zit het mee en soms zit het tegen…..

Nog meer tips en foto’s vind je in deel II van mijn reisgids 52 zondagen wandelen & lunchen. Deze ligt in het voorjaar 2022 in de boekhandel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.