Théatre Royal

De Waalse stad Mons ofwel Bergen op z’n Nederlands, werd zes jaar geleden benoemd tot Culturele Hoofdstad van Europa. En dat is niet zo verwonderlijk, je vindt hier talloze musea en historische gebouwen die een bezoek waard zijn.

De waterdrinker in de Jardin du Maïeur, of wel de tuin van de burgemeester, aangelegd in 1930.

Bergen doet zijn naam eer aan, want hier en daar is het klimmen en dalen. Het Belfort is op een heuvel gebouwd en staat op het hoogste punt van de stad. Ook vanaf de hoge trappen van de Waltrudiskerk heb je een prachtig uitzicht over het Roosevelt Square.

v.l.n.r. Lucie, het Belfort en de Waltrudiskerk

Midden op de Roosevelt Square staat een 7 meter hoge sculptuur van beeldhouwer David Mesguich (Lyon 1979) die hier zijn dochtertje Lucie vereeuwigde voor de Biënnale 2018-19.

En ik droom nog steeds over Bergen. Ik kon na de wandeling de parkeergarage niet meer terugvinden. Eindelijk na een half uur ronddwalen – inmiddels was het ook gaan miezeren – vond ik de ingang weer, ik was er wel 10 x in de buurt geweest…..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.