Het is niet verwonderlijk dat er in Beetsterzwaag zoveel monumentale landhuizen zijn. Eeuwenlang woonde hier de Friese adel die werd aangetrokken door de rust en het prachtige landschap. Huize Lyndenstein was de buitenplaats van Frans Godard baron van Lynden uit 1821.

Aan het einde van de wandeling kan je in stijl een glaasje drinken bij Landgoed Lauswolt. De rode loper ligt al voor je klaar.

En na mijn wandeling door Beetsterzwaag was het heerlijk om bij hotel Het Witte Huis (wittehuisolterterp.nl), 4 km verderop in Olterterp te overnachten. En wat heerlijk dat ik hier – ondanks Covid-19 – ’s avonds deze heerlijke aspergesalade kon bestellen. Al balancerend op één hand nam ik het zware dienblad een trap omhoog mee naar mijn kamer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.