Brasserie en B&B In de Bleick

Oud-Rekem is ooit uitgeroepen tot ‘het mooiste dorp van Vlaanderen’ en dat is het wat mij betreft nog steeds. Het adellijke geslacht d’Aspremont-Lynden de Reckum bezat hier eeuwen geleden een minivorstendom.

Sint-Pieterskerk

De Sint-Pieterskerk. gebouwd in 1704 ter vervanging van de kasteelkapel op het kasteeldomein, is thans ingericht als historisch museum.

De Oude God

En je begint en eindigt ook de wandeling bij deze gezellige brasserie met tuinterras De Oude God (www.oudegod.be), de auto staat op 100 meter afstand op een parkeerterrein langs het Albertkanaal.

In het historisch centrum vind je overigens nog meer restaurants; deze kijken o.a. uit op de entree van het kasteel.

Nog meer tips en foto’s vind je in deel II van mijn reisgids 52 zondagen wandelen & lunchen. Deze ligt in het voorjaar 2022 in de boekhandel.

2 thoughts on “Oud-Rekem (provincie Limburg)

  1. Het is bijna niet te geloven, maar ik was hier ook, op precies dezelfde datum! Rond 10 uur ‘smorgens. Na een verblijf in hotel Kasteel Pietersheim te Lanaken, op weg naar Thorn. Jammer dat de terrassen dicht waren (vooal dat van het Drosthuis, bij de stadspoort), anders hadden we elkaar wellicht getroffen…

    1. Ik heb het even opgezocht in mijn agenda, maar ik was hier op woensdag 16 juni in de middag, ik plaats niet op dezelfde dag al een bericht. De terrassen waren die dag gelukkig open, het was een erg warme dag, ik geloof 32 graden. Maar het is inderdaad sterk dat jij daar ook in de buurt bent geweest.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.