Deze wandeling neemt je mee over de dijken Schellingwoude en Nieuwendam. Ondanks het feit dat twee voormalige dorpen in 1921 in de gemeente Amsterdam zijn opgegaan, is het dorpse karakter gelukkig bewaard gebleven. De lage huizen die uitkijken over het IJ en verderop de jachthavens vormen een prachtig oud-Hollands plaatje.

Vanaf de Oranjesluizen aan de Noorder IJdijk het je een prachtig uitzicht over het IJ. De sluizen zijn op 18 maart 1872 door koning Willem III geopend.

En wanneer de nieuwe 52 zondagen wandelen & lunchen volgend jaar in de winkel ligt, kan je ook bij twee fijne adressen terecht voor koffie met taart of voor een uitgebreide lunch. Ik kan niet wachten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.